Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιστημονική διαδικτυακή συνάντηση “Εξωνοσοκομειακή Επείγουσα Ιατρική στην Πράξη”, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Εξωνοσοκομειακής Επείγουσας Ιατρικής και των SOS ΙΑΤΡΩΝ, οι οποίοι συνεχίζουν δυναμικά την από κοινού εκπαιδευτική τους  δραστηριότητα δίνοντας τη δυνατότητα συμμετοχής σε όσο το δυνατόν περισσότερους Επαγγελματίες Υγείας, χωρίς χωρικούς περιορισμούς. Η ανταπόκριση ήταν μαζική, δεδομένου του γεγονότος ότι την εκδήλωση παρακολούθησαν μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας  Zoom 414 άτομα!

Πρόκληση και στόχος για τους διοργανωτές είναι η δημιουργία της απαραίτητης πλαισίωσης ενός παραγωγικού επιστημονικού διαλόγου, που αγγίζει, μέσα από μια ολιστική προσέγγιση, την άσκηση της Εξωνοσοκομειακής Επείγουσας Ιατρικής στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της αντίληψης ότι οι νέοι εκκολαπτόμενοι ιατροί θα πρέπει να γνωρίζουν ότι υπάρχει και η Ιατρική έξω από τα Νοσοκομεία, την οποία δε διδάσκονται ποτέ στο Πανεπιστήμιο αλλά αναγκάζονται να μάθουν στην πράξη, η συμμετοχή φοιτητών Ιατρικής στις συναντήσεις αυτές κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντική. Ως εκ τούτων, σε συνεργασία με την Επιστημονική Ένωση Φοιτητών Ελλάδας συμπεριελήφθη στο πρόγραμμα ειδικό Στρογγυλό τραπέζι, στο οποίο οι Φοιτητές είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν με δύο εισηγήσεις.

Η διαμόρφωση του προγράμματος (δείτε το εδώ) έγινε μέσα από μια πολυπαραγοντική και διεπιστημονική προσέγγιση της άσκησης της Εξωνοσοκομειακής Επείγουσας Ιατρικής, με στόχο την επιμόρφωση και εκπαίδευση του ιατρικού κυρίως κλάδου. Μεταξύ των θεμάτων που παρουσιάστηκαν και αποτέλεσαν αφορμή για συζήτηση ήταν:

  1. Τα συχνότερα λάθη στον γηριατρικό ασθενή
  2. Οξύ Κοιλιακό Άλγος : Πότε πρέπει ο ασθενής να παραπέμπεται στο νοσοκομείο;
  3. Οξύ Θωρακικό Άλγος κατ’ οίκον ή στο Αγροτικό Ιατρείο
  4. Η συναίνεση ως κοινή απόφαση ιατρού – ασθενούς

Αυτή η, όπως διαμορφώθηκε, μαζικού χαρακτήρα ανταπόκριση και ενεργός συμμετοχή μέσα από ουσιαστική διάδραση και αλληλεπίδραση ειδικευμένων επιστημόνων, ευελπιστούμε και θεωρούμε ότι δύναται να αποτελέσει βάση συνδιαμόρφωσης και να συνδημιουργίας μιας νέας προσέγγισης του μη συστηματικά μελετημένου χώρου της άσκησης της Ιατρικής σε Εξωνοσοκομειακό επίπεδο.

 

Συμπληρώστε τα στοιχεία επικοινωνίας για να ενημερώνεστε για μελλοντικά συνέδρια

 

ΟΜΙΛΙΕΣ

 

Link άρθρου SOS ΙΑΤΡΩΝ