Επιστημονική Δραστηριότητα
14ο Παγκόσμιο Συνέδριο Επείγουσας Ιατρικής, Δουβλίνο,Ιούνιος 2012

Συσχέτιση ανάμεσα στη χρήση κλιματιστικού ή ανεμιστήρα και στην επιβίωση των ηλικιωμένων ασθενών με πυρετό: μια προοπτική μελέτη

Γιώργος Θεοχάρης, Γιαννούλα Τάνσαρλη, Μιχάλης Μαύρος, Θεόδωρος Σπυρόπουλος,Σπυρίδων Μπάρμπας, Ματθαίος Φαλάγγας

  1. SOS ΙΑΤΡΟΙ, Αθήνα, Ελλάδα
  2. Άλφα Ινστιτούτο Βιοιατρικών Ερευνών(AIBΕ), Αθήνα, Ελλάδα
  3. Τμήμα Ιατρικής, Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν, Αθήνα, Ελλάδα
  4. Τμήμα Ιατρικής, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Tufts, Boston, Μασσαχουσέτη, ΗΠΑ

Υπόβαθρο: Τα ηλικιωμένα, ευπαθή άτομα είναι πιο ευαίσθητα στην υπερβολική ζέστη του καλοκαιριού. Επιδιώξαμε να εξετάσουμε κατά πόσον η χρήση συστημάτων ψύξης (κλιματιστικό ή ανεμιστήρας) επηρέασε την κλινική έκβαση των ηλικιωμένων ασθενών με πυρετό(δείτε την παρουσίαση του συνεδρίου).

Περισσότερα...
 
14ο Παγκόσμιο Συνέδριο Επείγουσας Ιατρικής, Δουβλίνο,Ιούνιος 2012

Αποτελούν οι οργανωμένες, εξωνοσοκομειακές ιατρικές υπηρεσίες λύση στην υπερπλήρωση των  Τμημάτων Επειγόντων;

Εξωνοσοκομειακή επείγουσα ιατρική βάσει της εμπειρίας των SOS ΙΑΤΡΩΝ Αθήνας, Ελλάδα

 

Γιώργος Θεοχάρης, Θοδωρής Σπυρόπουλος, Σπύρος Μπάρμπας, Ιωάννης Σαλπιγκτής, Γιώργος Πέππας
SOS ΙΑΤΡΟΙ Αθήνας, Ελλάδα

 

Ιστορικό: Η υπερπλήρωση των  Τμημάτων Επειγόντων είναι ένα σημαντικό ιατρικό πρόβλημα λόγω των πολλαπλών αρνητικών συνεπειών της. Οι οργανωμένες, εξωνοσοκομειακές ιατρικές υπηρεσίες μπορούν να αποτελέσουν μια λύση στην υπερπλήρωση των  Τμημάτων Επειγόντων. Οι SOS Ιατροί, στην Αθήνα, είναι ένα δίκτυο εξειδικευμένων γιατρών που εκτελούν κατ' οίκον επισκέψεις έκτακτης ανάγκης, σε 24ωρη βάση(δείτε την παρουσίαση του συνεδρίου).

Σκοπός: Να παρουσιάσουμε ένα μοντέλο επείγουσας και εξωνοσοκομειακής ιατρικής σύμφωνα με την εμπειρία των SOS ΙΑΤΡΩΝ και την επίδραση του στην αποφυγή εισαγωγών στα Τμήματα Επειγόντων.

Υλικό: Αναλύσαμε αναδρομικά για τα έτη 2009-2011 τα δεδομένα 101.596 ασθενών που εξετάστηκαν από τους SOS ΙΑΤΡΟΥΣ, λαμβάνοντας υπ' όψιν το φύλο και την ηλικία των ασθενών, τις κύριες αιτίες κλήσης, τις τελικές διαγνώσεις και το ποσοστό εισαγωγών στο νοσοκομείο.

Περισσότερα...
 
Α΄Συνέδριο Επείγουσας & Εξωνοσοκομειακής Ιατρικής

Το επείγον στην πόλη

Θεοχάρης Α' Συνέδριο ΕΕΕΕΙΟι SOS ΙΑΤΡΟΙ, στο πλαίσιο του επιστημονικού τους έργου, συμμετείχαν στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επείγουσας & Εξωνοσοκομειακής Ιατρικής με  θέμα: «ΤΟ ΕΠΕΙΓΟΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ» που διοργάνωσε στην Αίγλη Ζαππείου το Σάββατο 17 Μαρτίου η Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Εξωνοσοκομειακής Ιατρικής (Ε.Ε.Ε.Ε.Ι.).

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας κ. Πατούλης κήρυξε την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου τονίζοντας την καθιέρωση των SOS ΙΑΤΡΩΝ στην συνείδηση των Αθηναίων και την ανάγκη ενσωμάτωσης αυτής της πετυχημένης ιδιωτικής πρωτοβουλίας στο σύστημα πρωτοβάθμιας περίθαλψης.(Παρακολουθήστε το video της ομιλίας)

Ο κ. Πέππας, Χειρουργός και Πρόεδρος της Ε.Ε.Ε.Ε.Ι., επεσήμανε  την αποτελεσματικότητα και τα πλεονεκτήματα της αντιμετώπισης των επειγόντων περιστατικών  κατ’ οίκον και εκτός νοσοκομείου.

Αξιοπρόσεκτα σημεία του συνεδρίου:

Περισσότερα...
 
«ΈναρξηΠροηγούμενο1234567ΕπόμενοΤέλος»

Σελίδα 1 από 7

κατασκευή ιστοσελίδων